2010. május 29., szombat

Epres tiramisu

Ugyan nem olyan hatalmas szemű, mint a Görögországból importált eper, de isteni íze, illata van és a miénk: hazai termés a szomszédos kisvárosból. Ezek az eperszemek lettek a hétvégi édesség főszereplői: tojás és kávé nélküli tiramisu sok-sok eperrel. Ideális desszert ebben a melegben, hiszen nem kell a forró sütőtől szaunázni a konyhában.

Epres tiramisu

Az epres tiramisu hozzávalói:
  • 25 dkg mascarpone sajt,
  • 2 dl habtejszín (pl. Hulala növényi tejszín),
  • 2 cs. vaníliacukor,
  • 2 ek. porcukor,
  • 60 dkg friss eper,
  • 1 zacskó piskótatallér, vagy babapiskóta (120 g),
  • tej,
  • rumaroma,
  • csokilikőr,
  • kakaópor a díszítéshez.
Az epres tiramisu előállítása:

Epres tiramisu tojás nélkül
Először megmossuk, megtisztítjuk az epret a zöld csészeleveleitől, feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A mascarponét 2 ek. porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliacukor kíséretében felvert habtejszínt, összedolgozzuk. A piskótatallérokhoz elkészítjük a fürdőt: tej, csokilikőr és rumaroma keveréke, ebbe mártogatjuk bele a piskótákat 1-2 pillanat erejéig. Ezek után pedig kezdhetjük az epres tiramisu rétegelését egy mély üvegtálba (jénaiba): 1 sor piskóta, 1 sor eper, 1 sor krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére krémet kenünk és kakaóporral, eperrel díszítjük.

Receptajánló:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése